![]() |
|
|
||||||
| Tags: bu gunun hadisi, bugunun hadisi, gunun hadisi, hadis, hadisi serif, hadisi serifler, hadisi serifleri, hadisler, hz muhammed, muhammed, muhammed as, muhammed sozu, salih |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 2
Konular: 2629
![]() |
![]() Ka'b İbnu Mâlik (radıyàllâhu anh)'dan: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam)'ın şöyle söylediğini işittim:" "Kim âlim geçinmek, sefihlerle münâzara yapmak ve halkın dikkatlerini kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar." (Tirmizi, İlm 6) ![]() |
|
|
#2 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 15
Konular: 1226
![]() ![]() |
Saadet vesîlesi olan Peygamberimiz (asm) şöyle buyurdular: “Hiçbir evlâd, babasının hakkını, bir istisnâ durumu dışında ödeyemez. O durum da şudur: Babasını köle olarak bulur, satın alır ve âzâd eder.” Müslim
|
|
|
#3 |
|
Bağlılık Durumu:
![]() |
Kim, intikam almaya kadir olduğu halde gazabını yenerse Allah onun kalbini emniyet ve iman doldurur. (H.Ş) ![]() |
|
|
#4 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 7
Konular: 2155
![]() |
"İnsanlara karışıp onların ezalarına katlanan müslüman, onlara karışmayıp, ezalarına katlanmayandan hayırlıdır."
(Tirmizi, Kıyamet 56) hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
ve cogu zaman göründügüm kadar mutlu degilim.. zaman zaman icimde firtinalar kopuyor ama yüzümde hep bir tebessüm.. kimseyi üzmemek adina.. insanlar farketmiyor edemezde.. cünkü en az onlar kadar kendimi de inandirdim.. ..gercek olmayan gülüslere.. ve sadece aynaya baktigim zaman görebiliyorum aci gercegi.. |
|
|
#5 |
|
Bağlılık Durumu:
![]() |
![]() hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
ve cogu zaman göründügüm kadar mutlu degilim.. zaman zaman icimde firtinalar kopuyor ama yüzümde hep bir tebessüm.. kimseyi üzmemek adina.. insanlar farketmiyor edemezde.. cünkü en az onlar kadar kendimi de inandirdim.. ..gercek olmayan gülüslere.. ve sadece aynaya baktigim zaman görebiliyorum aci gercegi.. |
|
|
#6 |
|
Bağlılık Durumu:
![]() |
![]() (Allah Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûl ?” diye sorduk. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi Hadis-i Şerif hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
|
|
#7 |
|
Bağlılık Durumu:
![]() |
Enes b. Malik'ten Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur. Allah herhangi bir günde beni anan veya herhangi bi yerde benden korkanları cehennemden çıkarınız, buyuracak.(Tirmizi, Sünen, Cehennemin Sıfatı,2721)
hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
|
|
#8 |
|
Bağlılık Durumu:
![]() |
Peygamber Efendimiz şöyle buyurmaktadır.
“Şüphesiz Allah Teâlâ, sadece kendisi için ve ancak kendisinin rızası gözetilerek yapılan amellerden başkasını kabul etmez” ![]() |
|
|
#9 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 15
Konular: 1226
![]() ![]() |
Resûl-ü Ekrem (asm) buyurdular ki: Receb mübârek bir aydır. Allah o ayda sevabları kat kat verir. Kim Receb ayında bir gün oruç tutarsa, bir sene oruç tutmuş gibi ecre nâil olur. Kim ondan yedi gün tutarsa, cehennem kapıları ona kapanır. Kim sekiz gün tutarsa, ona sekiz cennet kapısı açılır. Kim ondan on gün tutarsa, Allah’tan ne isterse Allah ona verir. Kim ondan on beş gün tutarsa, gökten bir münâdî şöyle seslenir: “Bütün geçmiş günahların bağışlandı, haydi amele yeniden başla!” Râmûzü’l-Ehâdîs |
|
|
#10 |
|
Alıntı:
razı olsun![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | son Mesaj |
| Kalplerin Cilası Kur'an - Hadisi şerif | Admin™ | Hadis 'ler | 2 | 03.10.2009 16:07 |
| İstihâre Hadisi ve Duası | SiYaH_ZaMbaK | Buhari Hadisleri | 4 | 29.06.2009 13:03 |
| hergun icin ,hadisi serif ezberleyelim, | yakamoz | Muhabbetler | 3 | 08.06.2009 23:30 |
| 40 hadisi ezberlemek | kardelen_ahmet | Muhammed (a.s) | 1 | 12.11.2008 22:01 |
| Gunun hadisi | Hatun | Hadis 'ler | 0 | 23.10.2008 11:49 |