![]() |
|
|
|
#1 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 7
Konular: 2155
![]() |
Ne Leyla diyecegim size ne de Mecnun, Ferhad, Romeo vs. vs..
En güzel aşk hikayesi Efendimiz sallALLAHu aleyhi vesellem ile Hatice Validemiz’in hikayesidir.. Sanır mısınız ki Leyla ile Mecnun evlenseydi, ya da digerleri..Aşklar dillere destan olur, günümüze kadar ulaşırdı? Hayır tabii ki! Belki bir kaç sene sonra bitecekti.. Yaşanmadığından, kavuşulmadığından hep bunlar... Ama siz bir bakın efendimizle, Hatice Validemiz’in aşkına ALLAH için! Bu, yaşanmış hem de uzun yıllar boyu yaşanmış bir aşk.. Ahla kissat hub fil alem Mekke fethinin ilk günü, o karışıklık, o heyecan esnasında Efendimiz yaslı bir hanımla karşılasıyor, O’nun yanına gelmesini önlemek isteyenlere “Bırakın” diyor gelsin.. Sırtından abayasını çıkarıp, hanımın altına seriyor ve birlikte oturup 1 saat kadar sohbet ediyorlar.. Aise Validemiz merak ediyor ve sonrasında; “Kimdi o? Neler konuştunuz?” soruyor.. Cevaba bakar mısınız; ” O, Hatice’nin arkadaşı idi, eski günleri yad ettik” Hatice Validemiz vefat etmiş, aradan yıllar geçmiş, vefayı, sevgiyi, özlemi görüyor musunuz? Ve o hengamede.. Ve Hatice Validemiz’e bakın; Yaşı 55.. Efendimiz o sıra Hira mağarasında, nübüvvetten evvel ibadette.. Her gün O en sevgili’ye yiyecek taşıyor! Her gün gidiyor ve O’nunla biraz oturuyor.. Hira Magarasını bilir misiniz siz? Ne kadar yüksektir ve çıkması ne kadar zordur? Bugün gençler bile çıkarken ter içinde kalırlar, çok yorulurlar.. Yaşı 55 Hatice Validemizin ve her gün Habibini görmeye gidiyor! Yine bakınız ki o asil hanıma, Efendimiz’den daha yaşlı oldugu için O’na üstüne evlenmesini teklif ediyor! Düşünebiliyor musunuz? O’nu öylesine seviyor ki, sadece O’nu mutlu edeceğini düşündüğü için “Evlen” diyor! Ama O, reddediyor, asla O’nu incitmek istemiyor.. Hanım’a bakın! Ve sevgisine.. Yine ilk vahiy geldiğinde O’na nasıl destek olduğuna, yüreğini, malını, canını nasıl serdiğine bakın.. Ve Efendimiz’in yüreğindeki Hatice Validemizin yerini düşünün, cok hadislerde geçer.. Yine Validemiz’in vefatından çok uzun yıllar sonra kız kardesi Hale Efendimiz’in evine gelir ve kapıyı çalar.. Öylesine heyecanlanır ki O, kapıya koşar, eli ayağı dolaşır.. “Neden” derler.. “Hatice’nin calışı bu” buyururlar..Ve “Sanırım Hale’dir gelen” derler.. En güzel Aşk hikayesi budur! Yasanmış ama eskimemis, yepyenidir.. SallALLAHu aleyhi ve sellem.. Bizlerin muhterem Validemiz’den alacağı cok dersler var.. O’na, Onlar’a benzeyenlere selam olsun hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
ve cogu zaman göründügüm kadar mutlu degilim.. zaman zaman icimde firtinalar kopuyor ama yüzümde hep bir tebessüm.. kimseyi üzmemek adina.. insanlar farketmiyor edemezde.. cünkü en az onlar kadar kendimi de inandirdim.. ..gercek olmayan gülüslere.. ve sadece aynaya baktigim zaman görebiliyorum aci gercegi.. |
|
|
#2 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 2
Konular: 2629
![]() |
Allah razı olsun
![]() |
|
|
#3 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 97
Konular: 808
![]() |
razı olsun... |
|
|
#4 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 1330
Konular: 657
![]() ![]() |
Razı olsun
|
|
|
#5 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 6285
Konular: 77
![]() |
rabbim tüm hanımlara hatice validemizin ahlakıyla ahlaklanmayı nasip etsin inş
....
|
|
|
#6 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 12
Konular: 279
![]() ![]() |
Allah razı olsun
|
|
|
#7 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 902
Konular: 174
![]() |
Rahman Razı Olsun
" Vatanı uğrunda ölenler, Ulusunun yüreğinde yaşarlar. "
|
|
|
#8 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 7
Konular: 2155
![]() |
amn ecmain ins
..selam ve dua ile. hic bir zaman göründügüm kadar güclü olamadim..
ve cogu zaman göründügüm kadar mutlu degilim.. zaman zaman icimde firtinalar kopuyor ama yüzümde hep bir tebessüm.. kimseyi üzmemek adina.. insanlar farketmiyor edemezde.. cünkü en az onlar kadar kendimi de inandirdim.. ..gercek olmayan gülüslere.. ve sadece aynaya baktigim zaman görebiliyorum aci gercegi.. |
|
|
#9 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 4736
Konular: 59
![]() |
çok güzeldi emeğine sağlık
|
|
|
#10 |
|
Bağlılık Durumu:
Kayıt numarası: 7074
Konular: 37
![]() |
Alıntı:
razı olsunEY ALLAHIM BENİ SENDEN AYIRMA.....
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | son Mesaj |
| Iraklının çay muhabbeti | köyüne-hasret | Komik Yazılar | 4 | 23.01.2010 17:51 |
| guzel bir dua | Nuranii | Duanın Önemi - Dua Köşesi | 4 | 29.07.2009 22:00 |
| Osmanlı'nın Nebi Muhabbeti | molla-46 | Osmanlı' larda İlim | 5 | 06.11.2008 10:15 |
| geyik muhabbeti | Hasene | Komik Yazılar | 3 | 26.08.2008 18:36 |
| Lidyalilarin Para Muhabbeti | Abdussamet | Komik Yazılar | 0 | 13.06.2008 11:59 |